2016. július 16., szombat

A nyirokmasszázsról: mi is ez, mire jó, hogyan valósul meg?

  Szervezetünkben a vérkeringést és az anyagcsere folyamatokat a nyirokkeringés támogatja. A szívből az artériákon keresztül kipumpált vér eljut a sejtekhez, átadja a tápanyagot. Visszafele csak a folyadék 90% érkezik a vénákon keresztül, a maradék a nyirokkeringéssel utazik.
  A nyirokerek falai áteresztőek, így a sejtközötti állományból - ha van benne folyadék!!! - tudnak belépni a nyirokerekbe. Áramlását a negatív mellkasűri nyomás is segíti.
  A nyirokerek nyirokcsomókon keresztül érnek fel a mellkasba. Ezeknek tisztítási és egyéb funkciója is van, a nyirokkeringés az immunrendszerben is komoly részt vállal.
  Ha valahol megakad ez az áramlás, a folyadék felgyűlik az adott területen. Ennek a felszívódását lehet nyirokmasszázzsal, vagy nyirok TAPE-léssel is segíteni.



A nyirokmasszázs célja a kötőszövetben felgyülemlett folyadék nyirokereken keresztüli elvezetésének megkönnyítése.Hatékonyan csökkenti a pangó nyirokfolyadék okozta tüneteket: ödéma és narancsbőr. Mivel felgyorsítja az anyagcserét, kiegészítésképpen szokták alkalmazni fogyókúra, léböjt-kúra vagy narancsbőr kezelések alkalmával. Jótékonyan hat az idegrendszerre is: nyugtat, elősegíti a pihentető alvást.
A nyirokmasszázs egyáltalán nem fájdalmas, kellemes, ellazító élmény. Amennyiben ödéma megszüntetése, vagy méregtelenítés a cél, úgy kúraszerűen javasoljuk a kezeléseket, kb. 8-10 kezelés után érezhető annak hatása. A kezelések akár egymás utáni napokon is történhetnek. Amennyiben a kívánt cél az ellazulás, egészségmegőrzés, úgy a heti / kétheti alkalmat rendszeresítve az immunrendszer megerősíthető. A méregtelenítést elősegíti, így az emésztőrendszeren és a veséken át távoznak a méreganyagok.
A kezelés 60 percet vesz igénybe, és általában min.10 kezelés után érezhető tartós hatás.
Keringési elégtelenségből adódó ödéma, kezeletlen pajzsmirigybeteg vagy daganatos beteg nem kezelhető ezzel a módszerrel. A kezelés előtt erről nyilatkozatot kérünk aláírni, az Önök védelme érdekében. A kezelés után 2-3 óra pihenés szükséges, és kérjük, a megfelelő folyadékbevitelre figyeljenek!

A nyirok TAPE-lésnél ennél kevesebb kizáró ok van, kérje véleményünket, szívesen segítünk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése